Hjemmebag: Hindbær snitter

Min fremtid

IMG_3397ikuy

Jeg skrev for nogle dage siden på min facebook at når jeg havde været oppe og snakke med min vejleder, så ville jeg fortælle lidt om min fremtid her på bloggen. Jeg var i Onsdags oppe og snakke med vejlederen og min mor. Vi skulle snakke om min uddannelse, og hvad jeg skulle efter min 9 klasse på Jetsmarkcentralskole. Jeg vidste overhovedet ikke i starten af året hvad jeg skulle efter min 9 klasse. Jeg har været i tvivl og der er blevet tænkt hundrede tanker, hver evig eneste dag. Men nu er 2 – 3 af mine år aftalt, og NÆSTEN på plads.

Jeg skal på onsdag ud og kigge på produtions skolen, og ja der er nok nogle af jer der tænker at det er for taber der ikke kan finde ud af sit liv? men det er det jo ikke. Der er mange der kommer derud for at få hjælp til at komme videre i deres liv. Men jeg har ihvertfald valgt at tage derud et år, efter min sommerferie. Jeg skal gå på en Linje der hedder Pædagogisk og omsorg. PÅ den linje skal man lærer førstehjælp, løfte tenikker, rengøring og mange andre ting. Jeg glæder mig rigtigt meget til at finde ud af hvornår jeg skal begynde, hvor mange penge jeg får om måneden, og timerne! Jeg glæder mig utrolig meget. Det er noget jeg har set frem til, at finde ud af hvad jeg skulle lave efter min 9 klasse.Når jeg så er færdig med mit år på Produtions skolen, skal jeg op og tage grund forløbet, på SOSU, i Hjørring. Hvor jeg skal tage min uddannelse som pædagog, som tager nogle år! Ihj.. det er virkelig dejligt endelig at vide hvad man skal efter sin 9 klasse. Når man ikke har vidst det indtil i Onsdags! Så det skønt at man faktisk ved hvad man skal når man er ude, og skal klare sig selv.

Der er en ting jeg synes der er skønt, og det er at jeg tjener mine egne penge på produtions skolen, det jo næsten som om at man går på et rigtigt arbejde og når man EN dag ikke kommer, så mister man penge fra dagen, og det syns jeg er fair nok. Hvad har i en uddannelse som? Hvad vil du uddanne dig som? 

12

  • Ninna

    Jeg har taget grundforløbet på sosu. det er super godt 🙂
    Der kan man jo vælge at tage det over 20 eller 40 uger. 🙂
    Det er ikke pædagog du uddanner dig til via sosu, det er pædagog assistent (medhjælper) – den giver adgang til pædagogseminariet.
    Mit råd er at du også tager noget frivilligt job eller finder et job som har noget med børn af gøre, da pædagog assistenten lægger vægt på dette. 🙂

    Held og lykke!
    Jeg har selv søgt ind på pædagogassistenten til efter sommerferien her b.la. – så håber jeg kommer ind. Jeg fik afslag første gang, trods jeg var en af de bedste i min grundforløbsklasse – men de var erfaring jeg manglede. Så erfaring er mange gange i livet og fremover vigtigere end flotte karakterer.

    Held og lykke med det hele 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • kathrine johansen

      Jeg har kun været i praktik i børnehaver, og har 4 nevøer! SÅ jeg har nok med børn at gøre, hihi 🙂
      men behøves jo ikke tage et job.
      Tak for det :).

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Altså jeg går på pædagogisk assistent og det kræver en del at komme ind, ihvertfald i københavns området hvor jeg går – 300 ansøgere og 29 pladser. jeg kom ind 3 år jeg søgte 🙂 men at tage grundforløbet giver større chance for at komme ind (garantere dog ikke en plads)..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • kathrine johansen

      Det ved jeg godt! :). Jeg har altså en vejleder der fortæller mig alt dette? :).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Det lyder rigtig godt for dig 🙂 Og selvfølgelig er det ikke for tabere, overhovedet!

    Jeg har taget en gymnasie uddannelse på HF. Min plan er noget indenfor designer branchen – enten indenfor det grafiske, mode, eller bolig afdelingen. Hvilken, ved jeg endnu ikke 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • kathrine johansen

      Nej, men her oppe i nordjylland hører man bare tit at det er for taber og jeg ved ikke hvad.
      – Men det lyder da godt, held og lykke med det så! :-)<3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica Thorsager

    Jeg har selv gået på Produktionsskole og jeg er sgu heller ikke nogen taber 🙂 Det var det bedste år i mit liv og jeg har udviklet mig sindsygt meget og har lært SÅ meget om mig selv. Du skal glæde dig! 🙂
    Hvilket Produktionsskole skal du på?

    http://mmonicamichela.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • kathrine johansen

      Jeg skal på en i Pandrup, den ligger i Nordjylland :-).
      Jeg glæder mig også rigtigt meget!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Monica Thorsager

      Nå okay min kommentar kom så alligevel 🙂
      Men du skal ikke høre på dem der siger Produktionsskole kun er for tabere! Selvfølgelig er der altid nogle tabere på en Produktionsskole, men det er langt fra alle der er! Hvis jeg havde fået en 10’er for hver gang jeg har diskuteret om det med en eller andet højrøvet nar der ikke ved hvad han/hun taler om, så havde jeg været rig haha 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • kathrine johansen

      Hold da op, har også diskuteret det med mange, og sagt at produtions skolen er en okay skole at gå på :-).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Frisgaard Gunnersen

    Ja, jeg er jo gammel i gårde- 28 år. Jeg er cand.mag i historie og religionsvidenskab. Havde en frygtelig skoletid i udskolingen – selv min dansklærer kaldte mig “offentligt” blondinen. Men på efterskole havde jeg mulighed for at starte forfra og mine lærere troede på mig – det resulterede i at mine planer om en HG blev lavet om til gymnasiet, og så udviklede det sig til universitetet – og det viste sig jo at der er langt fra den traditionelle blondine og mig – sluttede min universitetsuddannelse med et 12-tal i specialet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder rigtig spændende 😀
    det er virkelig aldrig nemt at vide hvad man gerne vil lave resten af livet <3
    men dejligt du er ved at få styr på det hele.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmebag: Hindbær snitter