Bolig indretning #1

Livet med linser

profiloptik

 

Det her er et lidt anderledes indlæg, og for det ikke skal være løgn er det ikke noget jeg sådan råber højt omkring. Da det var den del af mig, som fik folk omkring mig til at mobbe og kalde mig ‘brilleabe’ vel og mærket. Lige siden jeg var lille, har jeg brugt briller, fordi mit syn har været svækket og ikke særlig stærkt – men da jeg kom op i de ældre klasser smed jeg brillerne og gik i stedet for uden, og trænede simpelthen mit dårlige syn op, til at kunne se perfekt. Det gjorde så også at jeg led af kronisk hovedpine hverdag, og det gjorde mig træt og syg engang imellem. Når jeg kom hjem havde jeg ikke engang brillerne på, og der søgte min mor til en brillemand fordi jeg skulle prøve, det som vi kalder kontaktlinser – jeg kunne desværre ikke finde ud af at sætte dem i, og brillemanden tog sig ikke nok tid til at hjælpe mig. Så gik yderligere mange år med hovedpine og træthed. For godt og vel 2 år tilbage eller måske mere, søgte jeg op til en brillemand i Pandrup, og spurgte omkring nye briller, men vi kom i snak om at jeg skulle prøve linserne, og jeg i sidste ende ville blive mest glad for dem. Mor, Brillemanden og mig – vi kæmpede i en time med at jeg skulle sætte linserne i, og til sidst overvandt jeg fandme frygten for at komme tæt på mit øje, og lige fra den dag af, har jeg brugt linser. er så GLAD for dem, og så glad for at jeg tog mig sammen til det. Men det er ikke bare lethed at bruge kontaktlinser, i de første mange uger stod jeg foran spejlet og brugte meget tid på at sætte dem i, og kan ligeså tydelig huske at hvis der bare sidder et hår derpå, så kæmper øjet imod, og det gør fandme ondt, kæmpede med at få mine linser ud i en times tid, og mit øje var knald rødt fordi jeg glemte at vaske mine finger – så det er noget man skal huske, hvis man skal bruge linser.
Der findes forskellige typer linser, man kan få; En dags linser, månedes-linser, Døgnet rundt-linser, Hel- og halvårslinser osvosv. Der findes så mange slags linser og i forskellige størrelser og former, man kan også gå ud og finde linser til karneval i sjove former, farver og størrelser – dem kan man også få med styrke i, men det er utrolig svært at finde styrker som er over +6 eller -6. Jeg bruger selv dem man kalder en dags linser, det vil sige at man skal tage et nyt par linser i hver evig eneste dag, og de må ikke soves med, da øjet skal have luft – eller kan det gå hen og gi problemer med tørhed i øjet eller øjenbetændelse, som jeg selv har haft, lige præcis fordi jeg glemte at tage dem ud flere gange og det sker da også stadig, at jeg glemmer det af og til. Men med en dags linser er det også mere enkelt, komfortabelt, sikkert og hygiejnisk for os selv. Hvis i vil vide mere omkring linser og de andre former for linser, så kan i tjekke det ud på profiloptik.dk hjemmeside. Hvor i kan læse meget meget mere omkring det. Bruger du selv kontaktlinser? Eller er du mere til briller? billede_1

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bolig indretning #1