Hygge is a feeling you cannot translate

ER JEG MORS PIGE OG GØR HUN MIG EN BJØRNETJENSTE?

Jeg ved ikke om i følger min blog på facebook, men der erklærede jeg min helt store kærlighed til kvinden der betyder mest for mig, nemlig min fantastiske mor! ” Den kvinde her er min mor, og hun bruger hver evig eneste dag på mig, selvom vi bor en times tid fra hinanden. Hvordan kan hun gøre det, ja det er et godt spørgsmål. Fordi hun tager mit hårde slid, hun vasker mit tøj, kører gerne her til Hjørring vær’ uge og aflevere det igen, hjælper mig med rengøringen når overskuddet er der, og hun kan se jeg trænger. Hjælper med at handle, når hun er her, og så er hun verdens bedste støtte hvis jeg ikke fatter noget med økonomien, det er fantastisk og vidunderligt at have en så langt væk, men alligevel så tæt på alligevel. Jeg elsker det mig og min mor vi har sammen, det er ikke noget jeg vil undvære. Den kvinde her er min mor, og selvom hun engang imellem siger hun ikke er den kønneste, så er hun den smukkeste kvinde i mit liv, min mor, og hende der satte mit liv til. Hun ved lige præcis hvornår jeg er ked af det, eller har det skidt, det kan hun gangske vist se på en sølle sms, eller på en opringning, selvom jeg ikke vil indrømme det, så er jeg glad for at have en person så tæt på mig, som ved hvordan jeg og min personlighed er. Jeg kan ALTID ringe til hende, og det gør jeg tit efter mine by ture og er på vej hjem, hun tager gerne telefonen og ligger øre til alt der er sket på få timer i byen, hun lytter, griner og siger jeg skal pas på mig selv på vej hjem, også selvom hun ligger og sover, og ikke engang har lyst til at snakke med mig, så er hun der bare. Jeg er lykkelig for at have min mor ved min side, og inderst inde ved jeg godt, at jeg har været svær at leve sammen med, men efter jeg er flyttet og bor for mig selv, så er vi blevet som bedsteveninder igen, hun er mit aller bedste og jeg elsker hende! Husk nu forfanden at opføre jer ordenligt, behandle jeres forældre med den største respekt i kan, for i ved aldrig hvornår de ikke er der mere. Jeg har selv været en rod, og min mor har haft svært ved at holde styr på mig, men det er hende som har opdraget mig, gjort mig til den jeg er i dag og selvom jeg stadig har væmmelige sider og kan sige grimme ting, så fortryder jeg det bagefter, for skylder egentligt denne kvinde alting!
11295678_10205932063234059_5325281899316417097_n Efter jeg skrev det begyndte en ældre kvinde at skrive at min mor bare gjorde mig en bjørnetjeneste og det gør hun sikkert også og jeg ser intet ondt på det som blev skrevet. Men jeg nyder virkelig fuldt ud at have en mor, som næsten altid vil smide alt i hænderne for at hjælpe mig. Da jeg boede hjemme var mor og jeg tit op at toppes fordi vi ikke rigtig kunne enes sammen, da vi ligesom gik op ad hinanden hver dag! Efter jeg flyttede til Hjørring, er vores forhold blevet forbedret og vi skændes næsten ikke, og hvis vi gør smider min mor automatisk røret på, og så snakkes vi ved når det har lagt sig. Jeg er fandme glad for at have en mor, at vide hun vil kører til Hjørring vær’ uge for at tilbringe tid med mig, og ja hun vasker sørme os tøj for mig, men det er jo ikke noget hun gør hvergang, hun savner åbenbart at vaske mit tøj, så derfor tager hun det gerne med hjem, haha. Ej, hun er bare en god hjælp for mig. Da jeg flyttede havde jeg virkelig en stram økonomi og ringede tit og græd til min mor, fordi det ikke kunne hænge sammen, og der fandt vi en dag, hvor vi skrev alle mine indtægter ned, og fik talt om hvordan jeg skulle bruge dem ordenligt, og det har hjulpet meget. Det er godt være jeg selv burde have gjort det, for at lærer det, men det er skønt med hjælp fra en som kender meget mere til indtægter, økonomi og sådan – det var en lettelse for mig.IMG_4515kMin mor og mig har et virkelig sjovt forhold, og får tit at vide når jeg snakker med mine veninder, at de misunder det forhold jeg har til min mor, for jeg fortæller hende alt, og hun er som en bedsteven for mig. Bedstevenner kan sige alting til hinanden, og hvis jeg har lavet noget galt, er hun den første jeg tænker på at snakke med det om, for jeg ved at hun vil sige sandheden til mig, hvis det virkelig er noget ”lort” jeg har lavet. Ved godt det er et underligt forhold at have til sin mor, ja det er det nok for nogen. Men for mig er det helt naturligt og jeg elsker det. Jeg elsker at kunne ringe 10 gange om dagen, bare for at spørge hvad hun laver, eller så simpelt som hvad hun skal spise til aftensmad. Eller hvis jeg lige har lyst til at vise hende hvor kær Tino er, så ender det ud med facetime, hun er pisse træt af mig til tider, men hvis der går en dag uden kontakt så ringer hun selv til mig, og spørger hvad jeg har været optaget ad hele dagen. Det er slet ikke en normal dag for min mor, hvis jeg ikke ringer til hende, og fortæller et eller andet ondsvagt. Og forresten så kommer min mor også tit og gør lejligheden rent, og hun elsker at få lov til det, hun elsker at gå og tuller rundt i min 30 kvm lejlighed og drømme om det er hendes eget, og hun vil allerhelst gøre rent når jeg er i skole, for så kan hun gøre arkuret det hun har lyst til, selvom det indebære at tingene står total anderledes, men det gør mig kun glad, at hun sætter sit lille præ’ i min lejlighed!

Det hele er nok kommet ad at jeg har været meget afhængelig af hende i en periode efter mit hjemmerøveri, eller faktisk i flere år, hvor hun ikke kunne tage nogen steder hen, uden jeg var græde færdig og ked af det – jeg KUNNE bare ikke være alene, og det sled meget på vores forhold, så til sidst vrissede vi af hinanden konstant og det var slet ikke sjovt at være derhjemme mere, og der måtte virkelig gøres noget ved det, der skulle ændres ting og sættes mål for mig. Mine mål var at lærer mig selv lidt efter lidt, at jeg godt kunne være alene hjemme, og der ikke kom nogen ind i huset, men det tog mig mange år, og langtid at forstå det. Mor og mig besluttede så at jeg skulle flytte til Hjørring, på noget skolehjem, fordi jeg skulle begynde på Sosu, og efter et halvt år, eller mere fik jeg tilbuddet om at flytte i lejlighed, og det tilbud kunne jeg ikke afslå, og er rigtig glad for jeg flyttede og bor for mig selv nu. Det har hjulpet meget på mor og mit forhold, det er vildt hvor meget sådan en lille forandring kan ændre et forhold til en person. Folk har ret i at jeg også skal give slip på hende og på det hun gør for mig, men det er ikke lige nu jeg vil gøre det, det kommer med tiden, og hun er skide god til at sige fra overfor mig, og det er vigtigst af det hele i hvert fald, hvis i spørger mig. Jeg er bare glad for, at have hende og er hende evig taknemlig for alt det hun render og laver, gør og vil for mig, der er intet jeg er gladere for. I må undskylde længden på indlægget havde bare brug for at komme ud med det her, og dele det med jer trofaste følgere. Jeg er mors pige og det vil jeg altid være, det er hende som har hjulpet mig igennem de 20 år af mit liv, og lært mig disciplin og hvordan man opføre sig socialt. Men en bjørnetjenste vil jeg sgu nok ikke kalde det, er forhelvede 20 år og ja min mor hjælper mig frivilligt, og det er jeg glad for, at have sådan en mor som vil det bedste for mig, hun viser det måske bare anderledes end mange andres mødre, og som min mor siger til mig. ”Heldigvis er vi alle sammen forskellige”. Ja, heldigvis for det! Min mor er den sejeste kvinde i verden, og hold kæft hvor kan man kun være stolt, hver dag kæmper hun med slidgigt og andre ting, og alligevel rejser hun sig selvom smerterne er slemme og kan slå hende ud, men intet og hellere ikke en sygedom skal stoppe hende fra at leve livet. Det har taget arbejdet fra hende, men livsglæden er der, og det er fantastisk. Se på hende, hun stråler, ser sund ud og nyder livet. Er fandme stolt! Hvordan har i det med jeres forældre? Synes i det er forkert at min mor hjæper mig i hver dagen? IMG_6818uio

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hygge is a feeling you cannot translate