14. DECEMBER | MIN BEDØMMELSE AF TINKAS JULEKALENDER

15. DECEMBER | MIN BEDØMMELSE AF SNEFALD

https://www.youtube.com/watch?v=A22df4J70Hs

Jeg ved ikke om det er fordi vi altid er så dømmende og hurtig fremme her i Danmark, men da den nye julekalender på DR1 blev anvist, kom der hurtig kritik på den fordi den ikke var lavet i Danmark, og derfor var den jo ikke ”vores”, men hvorfor går vi så meget op i det, hvis den er god og fortæller en fantastisk jule historie, som den bestemt gør. Vi er så hurtige til at skrive modbydelige ting, og ikke give det en chance før vi flyver op i en spids. Jeg gav den en chance og det burde DU også, hvis du var flokken der skrev tåbelige kommentar på facebook, eller andre steder.. nå! Nu skal vi videre.

Jeg vil starte med en fantastisk intro til julekalenderen.  ?Snefald? fanger straks seeren i et magisk og spændende univers. Man fornemmer virkelig den dejlige julestemning hele vejen igennem.
Jeg er meget i mod at man altid laver julekalendere hvor et eller flere børn bliver gjort til mobbe ofre og det sker også i Snefald, men det er ikke så slemt, som det kunne have været.

I det første afsnit af snefald: Selma kigger ud af sit vindue, hun kigger på de andre familier ( som er lykkelige) der bor i boligerne overfor. Allerede fra starten af julekalenderen er det tydeligt, at Selma længes efter noget stort ? nemlig en familie, som hun ikke kan huske. Det eneste minde hun har er et gammelt billede af hendes forældre. Selma bor sammen med den pligtopfyldende Ruth, som er en meget punktlig dame ( hun bruger altid et ur) Ruth har heller ikke det store til overs for børn, og allerede i første afsnit fortæller Ruth, at det aldrig var meningen, at det skulle have været Ruth, som skulle tage sig af Selma. Det gør naturligvis Selma lidt trist, men hun har heldigvis sin hund Casper, og de elsker at lege sammen. Selma skal dog skynde sig i skole, så det bliver ikke til mere end et enkelt kast med en bamse. Ruth er heller ikke vild med jul, og tror i hvert fald ikke på der findes en julemand langt borte. Det er en meget sort/hvid fortælling, når man møder Ruth i sit eget hjem, som er meget trist.

I en parallelverden, kaldet Snefald, som er der julemanden. Snefald er den magiske juleverden, hvor Julius og alle hans drillenisser bor. De er i fuld gang med at gøre klar til julen skal komme, og at det bliver d. 24 December. Jeg blev med det samme tryllebundet af byens magiske stemning. Der er julepynt over alt, og man bliver i strålende godt humør af at se den glæde og hygge som florerer rundt i nisse byen. De synger lidt meget, eller Julius gør, og det kan Selma hører i sine øre. Det er to vidt forskellige verdener, i den ene er det en normal menneske verden, og den anden er fyldt med sne og magi.

Hvis vi kigger på de forskellige roller i julekalenderen, så vil jeg gerne kigge nærmere på ham der spiller julemanden, han gør det fantastisk og han lever sig virkelig ind i rollen, og man tror nærmest at han er den ægte vare, og det gør os at børnene, bliver tryllefanget af handlingen og af ham. Han er den hyggeligste karakter i snefald. Så er der også de to skønne børn Selma og Håkon – jeg vil gerne ligge vægt på Håkon som virkelig spiller sig ind i rollen om at tro på julemanden, han er klog og man kan ikke andet end at være glad når man ser ham i kalenderen.

Norge har virkelig gjort det godt, og det er en julekalender som hele familien kan samles om, fordi den virkelig egner sig til en familie hvor der også er småbørn i. Den kan i hvert fald få alle familier til af samles, selv min kæreste sidder og kigger med hver aften når den kører i fjernsynet. Jeg er glad for DR1 har valgt at sende ‘Snefald’ for det er en RIGTIG julekalender, da den viser jul, nisser, og et hemmeligt univers.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

14. DECEMBER | MIN BEDØMMELSE AF TINKAS JULEKALENDER