TO DO I SOMMERFERIEN 2017

AT STARTE PÅ LCHF-KUREN #1

Patrick og jeg skal snart på ferie, og da jeg har brokket mig så meget over oppustet mave, at jeg har fået lidt for meget fedt på side benene så måtte vi undersøge hvad der kunne være godt at sætte et vægttab igen, ikke fordi jeg skal tabe mig. Men LCHF kan også være til os der gerne vil blive sundere inden i og leve meget bedre i hverdagen, til højtider og når vi skal ud at spise. Jeg vil tage jer med på lidt af vores rejse, vi ved endnu ikke om det bliver droppet igen.
Vi begyndte på LCHF sådan rigtigt i sidste uge vidst, hvor vi fandt os en skøn ret til aftensmad det blev boller i karry, dog uden mel, og alt det man plejer at proppe i sådan noget. Vi lavede risene af blomkål og kødbollerne blev lavet af få ingredienser og UDEN med. Det smagte (hånden på hjertet) meget bedre end en almindelig boller i karry. Sovsen var tilfreds stærk af karry og det hele var en kæmpe succes oplevelse, det er noget vi har brug for. På billedet ser i vores boller i karry på en en sundere udgave.

Hvad er det så for en kur vi er kommet på? Den hedder LCHF og betyder Low Carb High fat og nu tænker i nok at det giver jo ikke nogen mening, at man må spise mere fedt end kulhydrater osv. Men det giver sgu god mening når man sætter sig ind i tingene. LCHF er også et udtryk for, at man spiser en kost, der indeholder næsten ingen eller kun få kulhydrater og enormt meget fedt. Egentlig kan man sige, at man har vendt vores kostpyramide på hovedet, idet man skal vinket farvel til alle kornprodukter og stivelsesholdige kartofler, ris og pasta og så selvfølgelig sukker.

Men hvad spiser man på LCHF?
Principperne er meget enkle. I stedet for en masse korn og kulhydrater spiser man sig mæt i:

  • Man spiser masser af grøntsager, gerne flest af dem som vokser over jorden.
  • Kød, fjerkræ, vildt, fisk og æg. Spis gerne alt det fede på dyrene, end ordenlig fedtkant gør underværker eller skindet på en lækker kyllingen. Vælg gerne kød fra dyr, der været på græs (økologisk eller frilands) med hensyn til dyre velfærd og noget med fedtet.
  • Gerne naturligt fedt som økologisk smør (helt ikke  blandings produkt), god olivenolie, kokosolie det i glas.
  • Fede mælkeprodukter som piskefløde, fede ulækre oste, cremefraiche 38 %, græsk yoghurt 10 % – vi herhjemme siger gerne meget piskefløde, græsk yoghurt og cremefraiche!
  • En lille mængde nødder og bær helst om morgen
  • Drikkevarer: Vand er det vigtigste, danskvand, kaffe, te.

Jeg spiser også en smule frugt men det gør jeg om morgen eller lige når jeg kommer hjem fra skole, for så kan jeg nå at være igang og mindske kuldhydraterne fra dem. Man ser faktisk hurtigt at man ikke har brug for kornprodukter og slik.
Det man ikke spiser på LCHF er; Kornprodukter som (Brød, ris, pasta, havregryn og morgenmadsprodukter), Sukker som er (slik, sodavand, chokolade, kage osv), ingen alkohol og øl da det går ind og påvirker, der er også urimelig mange kulhydrater i. Fedt af dårlig kvalitet, som ( margarine, olier med højt indhold af Omega 6 (solsikkeolie, sojaolie, majsolie, tidselolie, vindruekerneolie osv), men man skal også holde sig væk fra (tilsætningsstoffer, kunstige sødemidler, lightprodukter med ingredienslister med så svære nogle ord der slet ikke kan udtales).

LCFH er en meget svær kur da man skal lave alt fra bunden og det kan godt tage alt ens fritid, for der er tale om hjemmelavet brød, Nutella, Ketchup og alt hvad der skal i eller på brød eller ved siden af en lækker aftensmad. Hvad man skal have Broccoli salat f.x så skal man selv lave mayoen og bagefter skal man gøre alt muligt, det gik galt for Patrick og jeg i onsdags, og vi blev nødtil at smide det hele ud fordi vi brugte den forkerte olie med lidt for meget smag i, adr! Har f.x slet ikke haft nogen form for madpakke med i skolen da vi ikke er kommet helt ind i rytmen med hvad der helst skal være i en madpakke før man ikke mærker sulten, og føler sig helt mæt.

Vi er stadig ikke helt inde i kuren endnu, men ville dele lidt ud af det vi allerede ved og der vil komme flere indlæg, og sikkert også en masse mad billeder hen af vejen. I morgen skal vi til fødselsdag hos min nevø og der har vi sagt os selv at vi må spise lidt kage og drikke en smule cola, men ellers er der ingen cola, brød eller slik i weekenderne heller, hvis vi skal følge den nøjagtigt og det vil vi. Vil i høre mere eller er det kedeligt? Hvad synes i? 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TO DO I SOMMERFERIEN 2017