Kontorlinien

Sammen kan vi gøre verden til et bedre sted, uden..

10360533_10153425868924866_8559364215288499890_nForestil dig?
At miste sine veninder og venner er noget af det mest forfærdelige og modbydelige man kan komme ud for. Forestil dig, at alle dine såkaldte venner forlader dig. Selv DINE aller bedste venner vender dig ryggen, uden at se tilbage, selv om I altid har kendt hinanden. Du bliver usynlig. Du står over for 35 mennesker, der ser ondt på dig. Der er intet, du kan stille op. i skolen bliver du nedstiret, revet i håret. Du er alene, ingen gør noget, hellere ikke lærene. De er bange for at gribe ind. De skubber, de river i dit tøj – de kalder dig grimme ting. Du får nok, og går grædende hjem, igen.
Jeg er total målløs over at 12 årige Rikke Nielsen, er blevet udsat for så grim og ubehagelig en mobning, og så er det er anden gang, det sker.  at det lige præcis er hende, som skal udsættes for grov mobning, på diverse internet sider – eller i hvert fald instagram, forstår jeg ikke. Hvor der blev oprettet en profil til alle dem som ligefrem ”hadet” Rikke. Der er virkelig de værste kommentar, med at de vil kvæle hende, og at hun skal .
Men når jeg læser rundt omkring på medierne, om det der er blevet skrevet om Rikke, er jeg kommet frem til Rikke var mere moden end de andre, og speciel i forhold de andre i klassen. Det kan virkelig sætte mobning igang, for hvis man er mere moden, måske får bryster før de andre, eller i hvert fald noget ligende, kan unge mennesker hurtig vende det om til noget negativt, og så opstår mobningen virkelig hurtigt. Har selv set noget ligende, en pige eller en dreng der er mere moden end de andre, hører åbenbart ikke til.. Synes virkelig det er absurd at man skal mobbes, fordi man er lidt længere fremme end de andre. Men mobning burde slet ikke opstå i folkeskoler, unge mennesker skulle slet ikke have lov til at udsætte andre for mobning, eller skrive så modbydelige ting til hinanden, fordi man bliver uvenner, eller ikke lige har samme mening om tingene. I folkeskolen skal man kunne være barn, lege ude i skolegården, lege med barbiedukker – invitere hinanden med hjem, for at lege.. IKKE for at sidde på mobilen, og svine andre ting(har selv været sådan). Nu er jeg kun 19 år, og det er ikke længe siden jeg var omkring de 12, hvor man sad på Arto, og skrev ondskabsfulde ting til dem man ikke synes om, eller kunne fordrage. Arto har været et af de mest kendte steder for mobning, og trusler – som ikke rigtig blev gjort noget ved. Men nu i dag, er det instgram, som er gået helt amok med hadefulde sider, mobning og folk der burde styre sig, og have bare et lille smule filter.
Det er ubegribelig at nogen unge mennesker kan finde på at skrive sådan nogen grimme ord, som de har gjort til 12 årige Rikke nielsen, som har været udsat for rigtig grov mobning på instagram. Jeg kan slet ikke forholde mig til, hvordan nogen mennesker kan være sådan overfor en 12 årige?! Det må virkelig være nogen hvis forældre ikke har været med til at opdrage dem nok. Hvis man er opdraget ordenligt, ville man aldrig kunne finde på at oprette en hade profil, om et andet menneske. Jeg spørger bare ”Hvor fanden er forældrene i alt det her?” Holder de slet ikke øje med hvad deres børn sidder, at laver over instagram, facebook eller diverse sider som nu findes?! Det vidste jeg egentligt godt, forældre kan ikke altid have styr på deres børn, eller hvad de laver. Men det er simpelthen bare noget de burde. Børn skal ikke skrive sådan til hinanden, basta! Da jeg var 12 år, tror jeg ikke engang at jeg vidste hvad alle de forskellige ord betød, selvom jeg var meget fremme i skoene og havde diverse sider over nettet. Men det som frustrere mig mere end at Rikke får den behandling, det er fandme politiet, som ikke har lettet deres røve, og hjulpet til noget før. Det er mig en kæmpe gåde, at de ikke vil det. For det er rimelig slemt, og det ville blive slemmere, hvis politiet ikke var blevet indblandet i det. Men at diverse kendte mennesker først skal skrive omkring det, og sådan.. FØR politiet gider få fingerne ud af røven. Det kan jeg kun grine af, det er modbydeligt og ugribeligt at verden er sådan i dag.
Hvis i spørger mig er mobning virkelig en kæmpe forbrydelse. Der er så mange der tror det er de svage, som knækker. Men selv de stærkeste personer, kan ikke holde til sådan en behandling i længden. Vi er blevet super dygtige til at mobbe, uden andre finger ud af det. Vi kan også mobbe uden forældre finder ud af det, for de fleste tør ikke sige det. For så kan det ende galt med dem. Men lad nu vær’ med at følge flokken, som mobbere – hver den person, som hjælper de personer som bliver mobbet. Så vil du være en større helt. Mobning kan gøre os syge. Mobning kan få os til at tvivle på os selv. Mobning kan give os selvmordtanker. Mobning kan få selv vores bedste venner, til at vende sig i mod os. Mobning kan gøre os alene, i skolen, derhjemme – ALLE steder. Mobning kan give os lyst til at gøre de dummeste, og forfærdeligste ting ved os selv. Hvordan ville du reagere, hvis du følte dig helt alene i verden? Hvis du mistede alle dine veninder? Hvad er grunden til, at nogle piger sulter sig, skærer i sig selv og mister lysten til at leve? I mange tilfælde er det mobning, der er skyld i problemerne og at der ikke bliver gjort noget ved det, hurtigt nok.
I mit hoved burde mobning forbydes over det hele, selv ved os voksne mennesker – ja, vi kan fandme os kalde hinanden grimme ting, og gøre livet surt for andre. Men hvorfor har vi dog behov for at gøre det?! Det fatter jeg ikke engang selv. Jeg håber virkelig bare, at der snart bliver taget hånd omkring alt det mobning i folkeskolerne. ALLE skal have lov til at smile, grine og være glad i skolen. #Stopmobning #Stopinternetmobning #Hjælpandreindendeterforsent #Gørenforskel. Sammen kvæler vi ondskaben med en masse kærlighed. Sammen kan vi gøre verden til et bedre sted, at leve i. Sammen kan vi gøre en forskel. Hvad synes i læsere om mobning, er det okay? eller er i total i mod det?! Hvordan synes I det hele skal være? Giv mig en kommentar, på jeres synsvinkel af det hele, hvis i har lyst. 

6

 • Det er frygteligt, men børn der mobber må jo have det et sted fra. 🙁

  Cathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Johansen

   Det er simpelthen noget der kan tvære en total ud. Børn der mobber har brug for noget hjælp :(<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er helt forfærdeligt at man kan mobbe på så grov en måde… Jeg er helt chokeret!

  / Liselotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Får så ondt i maven af at læse om denne arme pige! Hvor er dit indlæg bare super godt skrevet og formuleret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha, jeg er målløs over hvor grumme børn er ved hinanden. Og det er desværre en stor del af de sociale medier, folk gemmer sig bag skærmen, og føler at de kan sige hvad som helst, uden konsekvenser. Jeg håber virkelig at personen bag denne profil, ryster godt og grundigt i bukserne, nu hvor politiet er på sagen. Sådan noget her skal straffes, det er slet ikke ok, på nogen måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er frygteligt at små børn mobber hinanden på sådan en groft måde 🙁 Puh…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kontorlinien