Brændte mandler

9 faser vi går igennem, når vi mangler et juletræ

IMG_5219tVi nærmer os den 24. December og de fleste af os har helt sikkert Quick skrabe julekalender hvor man kan vinde en million. Jeg har den eller havde, kan aldrig vente med at skrabe den til, for så mister man sin chance for at vinde den skide million, så jo flere man køber, jo større chancer har man jo! Læste en sjov artikel på BT at vi går igennem 9 faser, og for engangskyld har de ret, i hvert fald for mit vedkommende.

1. Den overoptimistiske fase
Du er nu nået til dit niende juletræ og ved, at der nu kun er ét eneste lillebitte juletræ mellem dig og en million kroner, kun 1 juletræ. Du har prøvet det mange gange før, hvert år cirka, men alligevel mærker du et sug i maven, mens smilet breder sig automatisk ud på dine læber. Denne gang MÅ det da være dig, der vinder. Altså, det KAN jo godt ske. DET SKER. DET SKER.

2. Fristelsesfasen
Denne fase følger som regel umiddelbart efter fase 1, for på en eller anden måde virker det nærmest dumt at vente helt til den 24. med at skrabe sidste felt på kalenderen (og det er jo naturligvis der, det sidste juletræ gemmer sig), når du kan gå op og købe en ny, hvis juletræet ikke gemmer sig bag D. 24 låge. Du har virkelig, virkelig, virkelig, virkelig lyst til at skrabe de sidste felter? GERNE nu!

3. Beherskelsesfasen
Du er dog godt opdraget(jeg er ikke, ups) og distraherer dig selv fra julekalenderen ved at spise alt konfekten og se jule film.

4. Drømmefasen
Londonrejse? En vanvittig shoppetur? Ny bil? Den vildeste druktur?  Det hele skal opleves gerne 2 gange! Du har så mange tanker, og de begynder at løbe af med dig. Mens du har forskellige drømme om, hvad DIN million skal bruges på. Du begynder også at spørge dine venner, hvad de ville bruge pengene på, hvis de nu vandt (det gør de naturligvis ikke, tænker du, for millionen er på DIN kalender).IMG_5223u5. Pessimistfasen
Vi har alle den der ven, der altid skal være pessimisten i rummet. Sådan en ven har du også, og mens I andre sidder og deler jeres drømme om, hvad man ville bruge de mange penge på, begynder din ven at forklar hvor lille vinderchancerne er. Han har nemlig regnet på det. Du har lyst til at skrige ind i hovedet på ham, ?at han er en stor fed idiot uden visioner?. I stedet går du hjem ? slukøret og svag i troen. Du ved jo, han har ret. Han har RET!

6. Fuck-it-fasen
Du tror ikke mere på det, at du vinder den million. Men alligevel gør du lidt, og nu må du have svaret. Så kan det godt være, din mor/kæreste/ven har sagt, at du ikke kan være en del af familien længere, hvis du snyder i skrabe julekalenderspillet, men så må det være sådan. DU SKRABER.

7. JEG-HAR-VUNDEEEET-fasen
Du skraber et par felter uden at finde noget juletræ, men så, da du når til felt 24, ser du konturen af et juletræ ? DU HAR VUNDET EN MILLION KRONEEEEEEER, tænker du….. MEN

8. Pis-jeg-har-ikke-vundet-alligevel-udråbstegn-fasen
? Lige indtil du får skrabet feltet færdigt, og ser, at der slet ikke gemmer sig et juletræ bag felt 24. Men bare en lille idiotisk stjerne. Det betyder, at du har vundet 25 kr. og dem der glæder sig over det, er en løgn.. Det er bare ikke det samme! Du er ked af det, og drikker en liter vodka alene for ligesom at dulme den triste følelse. Ja, det er en meget følsom tid på året.

9. Aldrig igen-fasen
Da du er på dit femte glas depri-vodka, siger du højt til dig selv, at du aldrig igen vil udsætte dig for den irriterende følelse, det er ikke at vinde. Det er jo penge lige ud af vinduet hver år at købe sådan en kalender. Du gør det aldrig mere. Aldrig. I hvert fald ikke før, det bliver den 28. november næste år.

Vi alle sammen har vel gennemgået de faser, dem der ikke har gennemgået dem, de lyver. For hvem vil ikke vinde den million hvert år, og bruge dem på de vildeste ting, som ferie, shoppingture, til den bil som lige er gået i stykker – vi alle står og mangler dem, haha! kunne ikke lade være at dele det med jer, for synes simpelthen det var skide skægt at få sat ord på ens følelser når man vinder sølle 25 kroner, eller ingenting.. Har i det på samme måde som mig? Synes i ikke den var lidt komisk? 

5

 • Ida

  Hihi den er så sigende 🙂 Læste samme liste igår på en anden hjemmeside 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Johansen

   Har os taget den fra BT! :). men den er så rigtigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha! Jeg har aldrig prøvet at hente juletræ selv, men det lyder da som noget af et hurlumhej 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Johansen

   Har du ikke læst indlægget ordenligt, det står skrabejulekalender over det hele! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så rigtigt! Læste den også i går og kunne ikke lade være med at grine 🙂
  Mange glædelige julehilsner,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændte mandler