i would like to wear #6

Brændte mandler

IMG_5981br Juleaften nærmer sig med hastig skridt, og jeg gik på juleferie i Fredags, hvilket var tiltrængt og noget jeg havde brug for. Min mor kom forbi, og vi havde et meget stort projekt foran os. Vi skulle handle stort ind, lave konfekt og jeg fik ideen om at lave de populære mandler som mange stor og sælger her op til jul. De smager simpelthen så godt, og de har altid været et must have på min liste, når jeg fandt dem i byen. Jeg elsker dem, og så smager de helt formidabelt godt!
IMG_5991t IMG_5998fsaghj PicMonkey CollagefgJeg har aldrig nogensinde prøvet at lave brændte mandler og derfor var jeg nervøs for at gøre det helt forkert, men man bliver nødtil at prøve noget nyt engang imellem, det samme og traditionelle kan hurtigt gå hen og blive kedeligt. Men brændte mandler er da ikke svære at begive dig ud i, det er vel ligeså let som at dyppe marcipan i chokolade. Heldigvis havde min mor købt massere af mandler ind, så jeg kunne bare gå igang med mit lille projekt brændte mandler og det gjorde jeg!  IMG_6001yuIMG_6005yuJeg lavede brændte mandler il 8 personer, og der er rigeligt at tage af. Har en hel dåse fyldt med de lækre knasende mandler, med brændt sukkerovertræk, mmmh! Mange siger at første gang mislykkes, men mine smager lige så godt som dem der står og sælger gør. Mums siger jeg bare, de er vildt gode og smager af det de skal. Mandel duften kom hurtigt i hele lejligheden og gjorde det til en velduftende fornøjelse at stå over panden og lave dem! Her er opskriften:

– 200 g mandleder
-175 g sukker (ca. 2 dl)
– 1 dl vand

Kom 200 G mandler,  175 G sukker og 1 dl vand i en varm pande og varm op ved kraftig varme og UNDER omrøring – sukkeret skal gerne blive hvidt og tørt. Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til sukkeret er brunt og flydende og mandlerne blanke. Skru ned til jævn varme. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Bræk så de helt kolde mandler fra hinanden, og nu er de klar til at blive serveret som lækkert Juleknas og så smager de jo skide godt! Hvad synes i? ser de ikke lækre ud? 

3

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

i would like to wear #6