SMUKKE ÅRHUS OG LÆKRE DRINKS

Madplan for uge 18

I sidste uge startede Patrick og jeg et nyt koncept herhjemme, og det er nemlig at handle ind søndag, og lave en madplan for alle uges 7 dage. Mine madplaner vil næsten altid indholde en rugbrøds dag, kødfri og en dag hvor vi spiser resterne.  Min madplan vil også indholde mange sunde ting, fordi vi er igang med at leve bare lidt sundere, i stedet for en masse usundt hele tiden, og så handler vi kun 1 gang om ugen, da man kan spare penge på det. Denne madplan er fra sidste uge, håber i vil tage godt i mod det. Jeg kan dog ikke huske hvad vi gav for de forskellige ting, men vi kom af med under 400 kroner. Vi må højest bruge 500 hver uge på mad, og diverse ting. Madplanen er mad til 2 voksne.

Mandag – Svinemørbrad bøffer med grønt

  • En halv svinemørbrad
  • lidt agurk, majs, ananas, salat,  rødpeber, mm til salaten
  • En Fraiche med lidt fedt % i.
  • Salt, peber og paprika

En lille opskrift:
1. Tag svinemørbraden og skær det meste af fedtet fra, og det som er svært at tygge i
2. Skær den ud til bøffer, tykkelsen bestemmer i helt selv, mine plejer at være tynde.
3.. Put Salat, peber og paprika på, og steg den 3 minutter på hver side (kommer angå tykkelse)
4. Skær salaten ud som du gerne vil have det
5. Tag en skål, prop 3 – 4 tsk Fraiche i, og bland derefter lidt paprika, salt, peber, sukker, honning mm.. lidt hvad det lyster dig i, så du får en slags sovs til at dyppe kødet og salaten i.

Tirsdag – Fyldt kyllingebryst med hasselbagt kartofler og salat til.

Hasselback kartoffel
8 stk almindelige kartofler
2 spsk. olie til smøring af fad
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
Paprika til ovenpå kartoflerne

Kyllingebryst
2 stk. kyllingebrystfilet
En pikant ost efter eget valg
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
et halvt løg
Revet ost

Salaten
1. lille Rødpeber
1. Dåse ananas
1. Dåse majs
3. Gulerødder
10 – 15 stk baby spinat
1. Avocado ( hvis man vil)

En lille opskrift:

Hasselback kartoffel

1. Tænd ovnen på 200 grader og tag bagepladen ud af ovnen.
2. Vask kartoflerne. Snit riller i kartoflerne, lav snittet så tæt på hinanden, som du kan.
4. Gentag indtil du har skåret alle kartoflerne på denne måde.
5. Læg bagepapir på bagepladen og læg herefter kartoflerne ovenpå.
6. Smør olie på den rillede side af kartoflerne og krydr dem med salt, peber, timian, paprika.
7. Sæt kartoflerne i ovnen i en time. Når der er 40 minutter til de er færdige, starter du med at tilberede kyllingbrysterne. Sæt minuturet på 40 min.
8. Når kartoflerne er færdige efter en time eller mere, tager du dem ud af ovnen.

Kyllingebryst
1. Læg kyllingen på et skærebræt, og skær derefter et hul i den, så der kan komme fyldt i.
2. Snit et halvt løg, og skær det fint.
3. Bland pikantost og løg sammen i en skål, og kom det derefter i kyllingen, med en ske eller fingerne.
4. Til sidst, tager du den revne ost og putter ovenpå, og derefter ind i ovnen på 200 grader i 20 – 30 minutter i ovnen
5. Salaten anretter man som det lyster, ikke noget specifikt der.

Vi bruger gerne ‘sovsen’ fra dagen før, så kan der også spares lidt.

Onsdag – Spiste vi ved min mor

Torsdag – Rugbrøds dag 

  • Det rugbrød man lyster
  • Smør
  • Synderjysk salami
  • Leverpostej
  • Ost
  • Hamburgerrug
  • kampsteg

Det er hvad vi typisk har her i huset og vi pifter det op med noget agurk, rødpeber, remoulade, tomat mm.. Det er sådan set ikke nogen grænser der.

Fredag – Chili Non Carne 

  •   1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • ½ glas soltørrede tomater
  • 2 stk. løg
  • 1 bundt hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. paprika
  • ½ stk. citron
  • ½ bundt frisk timian
  • ½ bundt Persille
  • 250 ml fraiche med lidt % 
  • 1 dl olie
  • Salt og peber
  • Jasmin ris (i vælger selv hvor meget)

Version af den mexicanske chili con carne uden kød

1.Skyl kikærter og kidneybønner godt i koldt vand.
2. Hak løgene, skær peber i tern, hvidløg i skiver samt skal af en halv citron i tynde strimler.
3. Løg, citronskal, rød peber og hvidløg sauteres af i en gryde med olie i 5 minutter. Tilsæt tomatpuré og paprika.
4. Lad det stå i ca. 5-6 minutter. Tilsæt dijonsennep og soltørrede tomater, kikærter og kidneybønner. Vend godt rundt.
5. Tilsæt en dåse tomater og tilsvarende vand. Klip et bundt timian ned i gryden. Skru ned og lad det boble stille og roligt i 15 minutter.
6. Kog risene i den tid der står på posen, og tilsæt salt.

Lørdag – spiste i Aarhus 

Søndag – Reste dag

Hvis i har noget tilbage fra ugens løb, kan i servere det denne dag, og pifte det op med rester af salat, eller hvis i har andet fra ugen. I kan også lave rugbrødder, som der er lidt at vælge imellem. Det er også super let at anrette og lave, efter en hård uge er en reste dag fantastisk!

En uge hvor vi købte ind for under 400, og det er godt klaret. Hvad synes i om det? Har i nogle ideer til madplan? 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMUKKE ÅRHUS OG LÆKRE DRINKS