10 questions to the blogger

5. grunde til jeg ændre livstil

Dette indlæg har været på vej siden Fredag aften, men har bare ikke fået gjort det færdigt, da jeg lige ville se om jeg kunne holde weekendens non-alkohol ud, og det klarede jeg jo med ledthed. Jeg flyttede til Hjørring sidste år, og boede på noget man kalder ”skolehjem”, der var en masse regler om man ikke måtte drikke i hverdagene, og man måtte slet ikke drikke sig fuld, for det var at vise sig dårligt overfor dem der var under 18, og ikke måtte drikke. Jeg drak selvfølgelig hele tiden, og det blev til Torsdag – søndag, men pludselig blev det os Mandag, en Tirsdag, og sådan kørte det et længere stykke tid. Blev opdaget SÅ mange gange, og fik så meget skældud, og alligevel fik jeg lov til at blive der, haha! Men nu til det indlægget skal handle om.
I fredags besluttede jeg mig for at tage i fitteren efter skoletid, stillede mig op på vægten, og der fik jeg mig et chok.. havde taget 2 FUCKING kg på, jeg synes det er rigtig meget, på ikke særlig langtid, inderst inde håber jeg det er muskler som er ved at tage til, og ikke fedt. Så besluttede mig for at træne i halvanden time og gå i Kvickly bagefter, der købte jeg alt andet end usunde sager, også selvom det var Fredag. Der røg kun Frugt, grøntsager og grønne ting i min kurv, samt pære/banan skyer(Det smager forresten skide godt). Om aften købte jeg godt nok lidt chokolade og en cola, som skulle nydes til Vild med dans – ellers intet usundt hele den dag! Havde stærkt regnet med at jeg ikke kunne holde min no-alkohol weekend, men det kunne jeg sagtens og med ledthed, selvom en mase spurgte mig om fest og farver, takkede pænt nej tak, og drak cola i stedet for. Er ret stolt af mig selv, at jeg kunne holde det, for var virkelig i tvivl, thi.
PicMonkey Collage671. Når alkohollen begynder at overtage samtlige weekender, Torsdage og nogle gange Mandage, så skal man til at tænke sig en ekstra gang om, for gør alkohol noget godt for ens krop? NEJ.. Hvorfor har jeg så behov for at drikke en Mandag, det er sgu kun for hyggens skyld man drikker sig stang stiv, og vågner op næste dag med de klammeste tømmermænd, som man ikke kan komme af med. Junk-food hjælper en lille smule, men bare nej. Det skal ændres og det skal gå stærkt, for det har intet godt gjort for min krop, andet end man tager på, og ikke kan huske noget dagen efter. Så jeg har sat mig et mål, skal ikke drikke til efter efterårsferien, og hvis jeg kan så vil jeg holde den helt til min fødselsdag D. 30 Oktober. Ønsk mig held og lykke!
2. Kosten siger meget når man skal ændre sin livsstil, som jeg vil gøre i et stykke tid. Jeg elsker simpelthen Junk-food, det indebære kage, chokolade, pizzaer, slik og især chips med dip mmh! Vi alle kender vel følelsen af træthed, uoplagthed og ubehag efter indtagelsen af fast-food eller bare måltider, der indeholder store mængder fedt og sukker. Derfor har jeg smidt alt det usunde ud, undtaget min Nutella, haha. Der skal nemlig ændres madvaner, og som i kan se på det første billede så får jeg: Skyer med vindruer og det smagte godt, på det sidste spiser jeg en god og sund aftensmad, med spidskål samt en kotelette der er godt krydderet og steget i meget meget lidt olie.
PicMonkey Collageop3. Træning er en vigtig del af livsstil ændringen, nu har jeg selv trænet i næsten et halvt år, med pauser indimellem. Men jeg kan fortælle jer, at det er noget af det bedste, som jeg har gjort for mig selv. At se ens krop voksne, få bedre former, ændre sig og at man bliver gladere i hverdagen, fordi man får rørt sig, og gået de 10.000 skridt man skal hverdag. jeg oser nærmest af lykke, når jeg om aften ligger mig i sengen, og tænker på dagen der er gået. har fået brugt den energi som får mig til at blive træt om aften, og falde hurtigere og tidligere i søvn, som jeg får de 8 timer. Men hvis man blot at tilføje en smule ekstra bevægelse til hverdagen kan man: forbedre sin livsstil, mindske sandsynligheden for hjertesygdomme og diabetes, forbedre leddenes stabilitet(det er sindsyg godt at få dem rørt), Forbedre humøret og man undgår sørme også humørsvingningerne(det er noget jeg mærker MEGET til), hvis man lidser af angst eller depression kan træning hjælpe en utrolig meget, for det mindsker symptomerne, man får også en meget bedre selvtillid og man kan mindsker også stress. Jeg er også begyndt på at spille meget ”Just dance” på en wii, da man kan tabe lidt kalorier på den måde også, hvis man ikke lige når i fitness eller ud at løbe den tur, man havde regnet med.  Bare at man måske går til og fra arbejde, det kan gøre en hel del faktisk.
4. Undgå de usunde vare i supermarkeder, vi alle har prøvet at tage ned og købe ind på tom mave, og det er så dumt, for det er der sulten melder sin ankomst, og det hjælper os ikke ligefrem, for når vi nærmer os slik rækkerne, så propper vi automatiks unødvendige vare ned i kurven, som faktisk ikke står på vores indkøbseddel. Ups! Jeg har selv gjort det mange gange, og gør det også stadig. Det har kostet mig mange penge, for slik det kan man altid spise. Men det skal være slut nu. Fredag aften, må jeg gerne få lidt slik, men så hellere ikke andet, og til begivenheder må jeg spise det jeg gerne vil, men med omtanke!
5. Sæt ikke for store krav til dig selv. Hvis du som mig sætter store krav til dig selv, så skal du virkelig være god til at holde i dem, og ikke bare lade dem fordufte en uge efter. Derfor har jeg lært at starte stille ud, måske at tage i fitness 3 gange om ugen og forhøje det hele tiden. Man må aldrig sætte for store krav, for det ender med man slet ikke kan holde det, og man bliver træt af sig selv efter en ugestid, fordi vi har en tendens til at sætte AAAALT for høje krav, og det nytter ingenting. For 2 uger siden sagde jeg til mig selv ”Ikke drik alkohol i 14 dage Kathrine”, hvad var det første jeg gjorde om aften? jeg skred i byen og drak min hjerne helt derud hvor jeg ikke kunne huske noget dagen efter. Man lærer af sine fejl, så jeg satte en lille weekend ad til at sige jeg ikke måtte drikke alkohol, men nu vil jeg holde den gode stil og ikke drikke.
Jeg kan allerede mærke forandringer i min hverdag, jeg har mere energi og overskud til at gøre ting jeg ikke havde før. Står tidligt op om morgen, tager i fitness og træner det der skal træne, følger med i skolen, og kommer til tiden og så har jeg ikke haft en eneste pjæk dag. Har hellere ikke hovedpine særlig tit mere, fordi jeg dyrker så meget sport og spiser mere sundt i min hverdag. Det er små ændringer der skal til, for at man får det bedre med sig selv, i hvert fald hos mig! Hvad gør i for, at holde jer sunde? Gode opskrifter til sund aftensmad, modtages med kyshånd?! 

4

  • Julie

    Et godt råd til at undgå de usunde madvarer og spare penge: lav indkøbsliste! Tjek tilbudsaviserne hjemmefra, og find de gode tilbud og lav en sund ret ud fra det. Brug nettet til at Google retter med ingrediensen/ingredienserne. Lav så en indkøbsliste ud fra det. Man kan evt. også planlægge flere dage frem. Det er en rigtig god måde at spare penge på samt at undgå, at putte flere ting i kurven, end man har brug for

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kathrine Johansen

      Det var et super godt tip, det vil jeg prøve at gøre fremover! :).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lulle

    Jeg cykler hver dag til og fra studie i frem for at spilde tid og penge i offentlig transport. Det bliver 14 km dagligt, og man bliver i den grad frisk af det. Jeg elsker at cykle efter jeg har fået mig en god cykel, som er indstillet efter min krop. Og så lidt hjemmetræning og løbeture i det fri. Mit SU-budget rækker ikke til fitnessmedlemsskaber, men det behøver man jo heller ikke 🙂 Jeg drikker aldrig alkohol, men søde sager kan jeg ikke helt gå udenom, – forsøger dog alt med måde 😛

    Synes det er virkelig fornuftige tanker du har skrevet op! Held og lykke med det hele 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kathrine Johansen

      Tusinde tak, det har allerede virket, og startede på det i Fredags, så det er bare super skønt! Sikke en masse du får cyklet hverdag! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 questions to the blogger